fredrik RINGSTROM.com

När det omöjliga blir möjligt

Allt handlar om attityd och inställning! Jag vill dra det så långt som att säga att det är endast när vi tittar bakåt i historien som saker är omöjliga. Jo, för tänk för 150 år sedan var det omöjligt att flyga. Men tack vara en stor mängd engagerade och fokuserade människor kan vi idag flyga. Tänk bara en sådan sak som för 40 år sedan att säga att man skulle kolla på TV – i bilen!

Tittar vi i sportens värld – 1976 var det en jättestor ryss, Yevgeny Kulikov, som vann OS i hastighetsskridsko. Han var den förste att åka 500 meter under både 38 och 37 sekunder. Om du hade ställt upp en liten amerikansk tjej bredvid honom och sagt att hon kommer att åka snabbare hade alla skrattat åt dig. Men de facto så vann hon, Bonnie Blair, OS 1988 på en tid som var snabbare än den Kulikov vann på 1976! Det är bara bakåt i tiden som saker är omöjliga!

Allt handlar om att våga utmana sina gränser. När dessa gränser utmanas och övervinns kommer nya gränser att behöva utmanas. Det är där vi har utvecklingen. Utveckling handlar för mig om att utmana mig själv helt enkelt och därigenom göra saker möjliga. Våga sätta mig själv i situationer där jag går utanför den egna trygghetszonen. Ibland är det väldigt skönt att vara i trygghetszonen, men sen kommer känslan av att jag vill göra något nytt. Att driva mig själv framåt för att utvecklas.

När prövade du senast att bryta ett mönster? Att göra något som du inte brukar. För att utmana dig själv och för att kanske utvecklas? Det behöver inte vara stora saker, det kan vara små saker. Små förändringar ger stor effekt på lång sikt. Tänk bara vad en kursskillnad på 2 grader gör när du flyger. Efter 2 timmar landar du på 2 helt olika platser. En liten förändring, knappt märkbar i början, men vilken ny upplevelse! Helt enkelt, titta framåt och inse att det omöjliga är möjligt.

Kommentarer: Comments Off on När det omöjliga blir möjligt

Taggad till: , , ,

Comments are closed.