fredrik RINGSTROM.com

En riktig semester

Nyligen hemkommen från Egypten. En veckas skön återresa till sommaren. Mitt i november. Precis vad man behöver. Vi valde enklaste vägen – All inclusive. Jag kommer ihåg när jag var yngre och tittade på Dirty Dancing. Förutom att jag tyckte att hon var snygg så tänkte jag att det var ett riktigt konstigt sätt att ha semester. Åka till en plats med aktivteter ordande för alla. Gemensamma fester. Stora frukostar. Alla måltider på samma område. Allt så perfekt på ytan. Lekar kl 11, massage kl 13, gemensam träning kl 14. Dans på kvällen. När jag tittar på hur det var här så är det inte långt därifrån. Förutom att vi inte åkte bil dit. Vi kom verkligen till en Resort, ett eget område bara för oss turister. Endast de ur lokalbefolkningen som jobbade på området hade tillträde. Alla affärsägare på hotellområdet var hårt styrda till ett visst beteende. Vi var egetligen inte i Egypten. Vi var på en varm plats där vi kunde sola och bada som råkade ligga i Egypten. Om jag nu tänker några steg till ser jag följande framför mig.

Jag ligger på en härlig sandstrand. Vattnet har alldeles lagom stora vågor. Det är perfekt varmt. I vattnet finns väldigt många olika typer av fiskar – inga farliga, bara fina. Nästan som att snorkla i ett akvarium. Jag bor antingen på hotellet eller i någon av de mer eller mindre enkla hyddorna som tillhör hotell området. På kvällen kan jag sitta ute och äta på ett antal olika restauranger. I en såndär perfekt sommarvarm kväll.

Tänk dig att allt detta är uppbyggt i en väldigt, väldigt stor hall. Nästa som i the Truman Show. Filmen med Jim Carrey. Konceptet med att allt ingår, allt ordnat skulle vara lika som vår resa. Skillnaden är att jag skulle slippa en flygresa på 5 timmar, kö i tull och väntetider på försenade plan. Jag plockar russinen ur kakan helt enkelt.

Vidare skulle vi få minskade utsläpp när flygtrafiken drastiskt skulle kunna minska. Även om jag gissar att det kommer att gå en del energi för att driva en sådan jätte anläggning. Dessutom skulle det vara mycket enklare att ta en “solresa” över ett veckoslut. Få ladda batterierna med skönt och viktigt “dagsljus”. Kanske ta en härlig promenad genom en bit regnskog? Få gå omkring i shorts igen på dagarna. Och bara njuta. I en egen värld uppbyggd på en plats nära dig. Med ett klimat långt ifrån din vardag. En inbyggd semesterort med alla möjligheter till att njuta och koppla av. Det du missar är kulturen – men hur mycket kultur upplevde jag egentligen på en varm plats som råkade ligga i Egypten?

Inte en helt orealistisk tanke. Eller hur tänker du?

Kommentarer: Comments Off on En riktig semester

Taggad till:

Comments are closed.