Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.27.19.13' (using password: NO) in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.27.19.13' (using password: NO) in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.27.19.13' (using password: NO) in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.27.19.13' (using password: NO) in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 17 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.27.19.13' (using password: NO) in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'10.27.19.13' (using password: NO) in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /customers/d/e/9/fredrikringstrom.com/httpd.www/wp-content/plugins/statsurfer/append.php on line 285 Fredrik Ringström « Fredriks Blogg

fredrik RINGSTROM.com

Fredrik Ringström

Jag heter Fredrik Ringström och det här är min blogg. Den handlar om det jag jobbar med och tycker är intressant – ledning, information och motivation. Alla tre hänger tätt ihop med varandra i min värld. Jag är 44 år och numera Affärsområdeschef på Atea. Med bloggen vill jag även vara inspiratör och kunskapsspridare. Jag tycker om att försöka utmana mig själv – för att utvecklas. Utveckling och förändring – det driver oss framåt.

Engagemang och delaktighet
Två starka ord för mig som på ett tydligt sätt beskriver några av mina grundvärderingar. Jag har min bakgrund i Försvarsmakten. Där har jag tjänstgjort både i Sverige och utomlands. Det har gett mig många olika perspektiv. Det har gett mig möjligheten att få möta människor i olika situationer, långt ifrån våra vardagsproblem. Det har på ett tydligt sätt fått mig att inse vikten av att känna mina egna värderingar.

Lagspelet
Försvarsmakten är en fantastisk organisation. De utbildar sin chefer till de olika nivåerna. Arbeta några år. Skola. Ny nivå. Det var här jag lärde mig att arbeta i en stabsorganisation. Att leda större organisationer innebär att jag inte kan ha kontroll på allt själv. Företroende och tillit blir viktiga nycklar till framgång. Att lita på att alla gör sitt bästa för att verksamheten ska bli så bra som möjligt. De har lärt mig att alla måste veta vad det övergripande målet är. Om alla vet det kommer alla kunna fatta beslut som leder i rätt riktning.

Nya perspektiv
Jag har fått två fantastiska barn. Varje gång valde jag att vara hemma i 6 månader med dem. Det gav mig tillfälle att stanna upp och reflektera. Båda gångerna har jag bytt jobb.

När jag började på Dfind så var min viktigaste drivkraft att få vara med och bygga något nytt. Det var ett helt nytt bolag som skulle växa. Vi gick från 12 anställda konsulter till 300 på 3 år. Det gav mig ett helt nytt perspektiv på vad som är möjligt. Det fick mig att flytta mina egna gränser för vad jag trodde var möjligt. Vi arbetade utifrån tre grundvärderingar. Enkelt, effektivt och engagerat. Dessa tre ligger väldigt nära vad jag känner att jag själv står.

Utveckling
Efter tre år fick jag så möjligheten att börja på Atea. En stor organisation som stod i begrepp att börja styras mer av värderingar än av policy dokument. En härlig utmaning! Att få sätta ett fokus på att arbetat smartare med hjälp av IT är även det något som jag har brunnit för länge. Att nu få en möjlighet att vara med och realisera det i olika tekniska lösningar starkt kopplade till verksamhetens behov är ett stort plus.


View Fredrik Ringström's profile on LinkedIn